We zijn in de snackbar van Abi in de Jan Tooropstraat. Abi is iemand die ontzettend veel verschillende mensen in zijn zaak krijgt, met iedereen contact heeft en ondertussen zijn waren verkoopt. Van Turkse pizza tot gefrituurde frikandel. Rechts van hetmidden zien we Rein. Rein is een van de vaste klanten van Abi die wekelijks patat komt halen.
We zijn boven de patatzaak van Abi. We zien Rein die bijles geeft aan Burcu, de dochter van Abi. Rein is/was student geneeskunde en omdat Burcu moeite had met wiskunde vroeg Abi of Rein haar bijles wilde geven. Sindsdien komt Rein iedere donderdagavond bijles geven aan Burcu. Uiteraard voor gratis patat.
We zijn bij de zevende Montessorischool in het Rembrandtpark. We zien Burcu en Sanne. Zij kennen elkaar van deze basisschool. Ze halen Carmen op, het zusje van Sanne.
We zijn in het gebouwtje van de kinderboerderij Uylenburg in het Rembrandtpark. We zien Sanne en Carmen. Zij brengen hun parkiet, wanneer ze op wintersport gaan, bij kinderboerderij Uylenburg. Daar wordt hun parkiet onder andere verzorgt door Carlos en Arend Jan. We zien Carlos op z’n knieen zitten en Arend Jan met het konijn.
We zijn nog steeds op kinderboerderij Uylenburg alleen zijn we nu buiten. Links zien we Arend Jan in gesprek met Moana. Een buurtbewoner die vlak naast kinderboerderij Uylenburg woont in een van flats die uit kijkt op het Rembrandtpark. Moana komt hier regelmatig voor een bakje koffie
We zijn hier op een vergadering van dé bewonerscommissie van Slotervaart. We zien hier onder andere Moana (op de rug) Moana heeft chocolaatjes voor in de pauze en is in discussie met Ahmed, een professional van Stichting Eigenwijks.
We zijn op een Iftar maaltijd die is georganiseerd door Ahmed van de Stichting Eigenwijks. Stichting Eigenwijks is een buurtorganisatie. Zij willen graag verschillende bevolkingsgroepen met elkaar in contact brengen en dat doen ze onder andere door deze Iftar die is georganiseerd samen met Marokkaanse mannen waaronder meneer Ziani.
We zijn hier op het Allebéplein en dat is ongeveer het centrum van Slotervaart. Tijdens de zomermaanden hangt hier vaak een mediterrane sfeer van allemaal mensen die elkaar ontmoeten. We zien hier de organisator van het Iftar, meneer Ziani. Hij is hier in gesprek met verschillende mannen, waaronder de staande meneer Aafar. Zij kennen elkaar, doordat ze elkaar bijna wekelijks ontmoeten in de moskee of op het Allebéplein.
We zijn hier in de El Ouma moskee, dé moskee van Slotervaart . Een grote moskee waar op vrijdag massa’s mensen komen. We zien hier in het midden zitten meneer Aafar en rechts meneer El Abdellaoui. Zij ontmoeten elkaar iedere vrijdag in de moskee.
We zijn hier in Andalus. Andalus is een woongroep voor Marokkaanse ouderen. Ze hebben een gezamenlijke ruimte waar ze bijvoorbeeld kunnen thee drinken of computeren. We zien hier meneer El Abdellaoui met meneer Douiyeb. Meneer Douiyeb is ook een bewoner van Andalus.
We zien hier Ismaël. Hij is een Turkse ondernemer. We zien alleen hem, ik had links ruimte vrijgelaten voor meneer Douiyeb. Meneer Douiyeb komt regelmatig in de groentezaak van Ismaël, hij woont er tegenover. We hadden meerdere malen afgesproken. Maar helaas was het niet mogelijk om deze ontmoeting vast te leggen.
We zijn nog steeds bij de groentewinkel van Ismaël alleen dan buiten op het Allebéplein en we zien hem in gesprek met Bert en Marie Jose. Kunstenaars die in Slotervaart werken. Zij doen hun boodschappen ook regelmatig bij Ismaël.
We zijn hier in de tuin van VLLA. VLLA is een restaurantje in Slotervaart, waar ook werkplekken voor kunstenaars zijn. Daar heeft onder andere Bert. (helemaal rechts) zijn werkruimte.
Marie José, de vrouw van Bert, ontwerpt tassen en geeft iedere twee weken op woensdagmiddag een workshop voor kinderen uit de buurt. Safira en Naomi doen daar ook aan mee.
We zijn hier op de binnenplaats van de Ubbo Emmiushof. We zien hier links Safira en Naomi bij de buurtbarbecue.
Georganiseerd door Herman (in het midden) Herman organiseert dit (mede) vanuit zijn kerk waar hij actief is. Herman verzorgt verschillende activiteiten in Slotervaart.
We zijn hier bij een moestuinproject waar Herman ook actief is. Deze dames verbouwen zelf groenten in een hofje bij hun huis. Naast de moestuin hebben ze zelf een ontmoetingsplek gecreëerd door deze tafel met bankje. We zien hier naast Herman, de kinderen uit de buurt en de vrouwen ook Clea, de initiatiefneemster van dit project (met de courgette in haar handen).
We zijn hier in de gymzaal van de Bisschop Huibersschool. We zien Clea en Mila, zij gaan iedere week naar Zumba. Zumba is een work-out waarbij men fitness- en dansbewegingen maakt op ritmische muziek.
We zijn hier in buurtcentrum Het Anker waar iedere week yoga wordt gegeven. We zien hier Mila en meneer Sardjoe, zij doen allebei aan yoga.
We zijn hier op het sportveldje vlakbij de Sloterplas. In het midden zien we meneer Sardjoe zijn veters strikken. Samen met een aantal andere Surinaamse hindoestanen die iedere week in de zomermaanden afspreken om hier te voetballen. Een van de teamgenoten van meneer Sardjoe is Vjay. Vjay is een jongen(man) uit Slotervaart met een eigen rijschool.
We zijn hier in een van de vele portiekflats van Slotervaart. In het trappenhuis. Dit is zo’n typische plek waar heel veel mensen elkaar ontmoeten. We zien hier Vjay, de man van de rijschool en meneer Mehmet met zijn dochters. Vjay woont met zijn ouders op twee hoog en Mehmet met zijn gezin met vijf kinderen op vier hoog en kennen elkaar op die manier.
We zijn hier in de bibliotheek van basisschool De Ru paré. De school stond jaren geleden bekend als de slechtste school van Nederland. Inmiddels scoort de school al weer jaren voldoende. We zien meester Mehmet, zoals deze vader van vijf kinderen wordt genoemd, boeken uitlenen aan Salomain, Saad en Andrews. Hij doet dat als vrijwilliger elke woensdag en vrijdag.
We zijn weer bij Abi. Abi van de snackbar in de Jan Tooropstraat. Abi kan je eigenlijk wel het hart van Slotervaart noemen. We zien Andrews, Salomain en Saad een Turkse pizza halen. Zij wonen vlakbij de snackbar van Abi. Evenals Abi zelf, die tegenover zijn werk woont.