We zien Bram naar beneden komen in het gerenoveerde trappenhuis van de portiekflat aan de Klarenstraat. Bram behoort tot de groep van de dertig huishoudens die in 2013 de flat kocht van woningbouwcorporatie de Alliantie.

Bram woont  op de bovenste etage. Aan de voorkant van zijn huis heeft hij een inpandig balkon, dat grenst aan dat van Ludovic, die in het volgende portiek woont. Als Bram en Ludovic allebei op het balkon zitten, praten ze met elkaar via het gat dat tussen de twee balkons is aangebracht als vluchtmogelijkheid bij brand.

Ludovic heeft zijn interieur helemaal naar eigen inzicht ontworpen en ingericht. Het licht dat op de piano valt komt van een daklicht. Op die plek kan hij in de toekomst een trap bouwen naar een extra kamer met terras op het dak. We zien zijn onderbuurjongens langs komen om ketchup te lenen.

Thuis hebben de jongens veel ruimte om te spelen in hun ruime lichte flat van 148 m2.

Hun vader Arnold is lid van de commissie die verantwoordelijk is voor de zonnepanelen op het dak van de flat .Op deze zaterdagochtend vergadert de commissie ze bij Gido thuis. Gido (achter het aanrecht) en Jenny (op de trap) wonen met hun gezin in een woning van 175m2 in drie woonlagen.

Jenny zit in de groencommissie die gaat over de inrichting van de gemeenschappelijke tuin aan de achterkant van de flat. Deze binnentuin wordt gedeeld met de huurders van de overkant. We zien Jenny (links) in gesprek met Willemien en Marcel in hun benedenwoning met zwevende trap.

De woningen zijn via een pad bereikbaar vanuit de gemeenschappelijke tuin. Op die manier tref je elkaar vrij gemakkelijk. We zien hier Marcel in contact met Lilian.

Lilian speelt fagot, achter het glas zien we haar buurmeisje Linne.

Linne woont met haar broertje Ferre en haar ouders Jeroen en Rebecca in een woning van 200 m2 op de begane grond en de eerste verdieping. Als Jeroen en Rebecca een oppas nodig hebben bellen ze Maria van een paar deuren verderop.

Maria is de dochter van Patricia (midden). Patricia overlegt regelmatig met Lovisa en Simea over ontwikkelingen in de buurt.

Patricia, Jacqueline en Robert-Jan vormen samen het bestuur van de Vereniging van Eigenaren. Jacqueline heeft samen met Adriaan twee oorspronkelijke appartementen samengevoegd tot één langgerekte woning op de bovenste verdieping. Hierdoor ontstaat een enorme muur van licht. Zij hebben de twee oorspronkelijke ingangen behouden zodat hun hun bijna volwassen zoon zijn eigen opgang heeft.

Jacqueline ontmoet buurjongen Ravi met zijn scooter in de Klarenstraat. We zien op deze foto ook mooi hoe de plint (de begane grond) na de renovatie is toegevoegd als woonruimte. Voorheen waren hier alleen garages en bergingen. Dit creëerde s avonds voor sommige mensen een gevoel van onveiligheid. Door de ingreep, zijn er, zoals dat in vakjargon heet, weer ogen op de straat.

Ravi, die net de trap op komt, woont samen met zijn moeder Helen (rechts) in een ruime woning. Zijn tantes Ingrid (links) en Siegna hebben beiden ook een appartement in de Klarenstraat. Ze komen vaak bij elkaar over de vloer.

We zien Ingrid op het dakterras van Bram, waar Lieke aanschuift voor een borrel.

Lieke laat haar dochter knippen door haar buurvrouw Florien, die kapster is. Florien heeft meerdere adressen in de flat waar ze met regelmaat de haren knipt.

Eén keer in de zoveel weken nodigen Hanneke en Elian hun familie op vrijdagavond uit om na een pizza allemaal te worden geknipt door buurvrouw Florien.

Hanneke en Elian begonnen met z’n tweëen aan dit avontuur en bouwden hun woning voor het grootste deel eigenhandig. Inmiddels zijn ze niet meer met z’n tweëen.