De serie buurtbanden is gemaakt in Amsterdam Bos en Lommer in de periode 2019-2021

In 2020 werkte ik aan de serie Buurtbanden Amsterdam Bos en Lommer. Dit deed ik n.a.v. een vraag van het Thuismakers Collectief. Dit collectief voert het ‘sociaal beheer’ over het Wachterliedpaviljoen, een buurthuis midden in de wijk. Met de serie hopen we meer inzicht te krijgen in de buurt. Ik maakte deze serie dan ook niet alleen maar in nauwe samenwerking met hen; Sander van der Ham en Eva van Vessem. Eva van Vessem is betrokken bij de aanvraag. Sander van der Ham is stadspsycholoog en schreef onder andere de boeken; de stad op ooghoogte in Nederland, Buurten en het boek De stoep. Hij is als Thuismaker betrokken bij dit project.

Ik ben blij met de samenwerking met het Thuismakers Collectief als ‘sociaal beheerder’ van een fysieke locatie in de buurt. Met het maken van eerdere series merkte ik hoeveel kennis en inzichten je op doet, maar na de tentoonstellingen ‘vertrok’ ik weer.

Met deze samenwerking zal het Thuismakers Collectief deze kennis en inzichten verder voortzetten, wat ook de aanleiding was om mij te benaderen. Het maken van de serie wordt mede mogelijk gemaakte door het Amsterdam Fonds voor de kunst en de Gemeente Amsterdam.

Ondanks Corona is het gelukt een nieuwe serie Buurtbanden in 2020-2021 te realiseren. De serie werd van 1 juli tot 31 augustus 2021 geëxposeerd op 10 verschillende locaties in de buurt. Van het Wachterliedpaviljoen tot de wasserette en van een kerk tot een snackbar. De hand-out met beschrijvingen was op verschillende locaties te verkrijgen op papier, maar ook digitaal te zien via mobiel. Daarna is de hele serie te zien geweest in het Wachterliedpaviljoen en rouleren de foto’s nu in het KIEM Lokaal in het Wachterliedpaviljoen.