Welkom in het Wachterliedpaviljoen, het buurthuis in de Erasmusparkbuurt, Bos en Lommer. Het ligt ingeklemd tussen het Erasmuspark en de Bos en Lommerweg en tussen de Hoofdweg en de Admiraal de Ruyterweg. De serie start als de eerste lockdown net ingesteld is. Het Wachterliedpaviljoen organiseert een digitale bingo. Marieke leest de nummers op, Howard wast z’n handen met handzeep, Ester bedient de camera, Shirley neemt het op. Links zien we Jeannette een foto maken en helemaal in de hoek zien we Dick. Ook het hondje van Howard, Pong, ontbreekt niet.

Het Wachterliedpaviljoen ligt midden in de wijk, aan een groot plantsoen. Daar bevinden zich ook de speeltuin en de kinderboerderij. Jeannette werkt als vrijwilliger in het buurthuis Èn op de kinderboerderij. Ze heeft contact met Gustave. Linksonder zien we zijn broer Raphael skeeleren.
Gustavo speelt saxofoon in de, tot muziekstudio omgebouwde, fietsenberging. Zijn ouders zijn beiden musici. In de hal zien we buurman Joop met zjin scootmobiel. Raphael komt net binnen op zijn skeelers.
Joop woont al 68 jaar op één hoog aan de Egidiusstraat en kijkt uit op het Wachterliedpaviljoen. Yurdagul woont al meer dan twintig jaar eveneens in deze straat en organiseerde in de jaren ‘90, samen met Joop, busreizen voor de buurt.
Yurdagul (links) is dé spil in de Turkse gemeenschap in Bos & Lommer. Ze organiseert van alles en kent iedereen. Op vrijdag organiseert ze een theeochtend waar veel Turkse vrouwen samenkomen. In de zomer zitten ze onder de bomen op het Wachterliedplantsoen. Mevrouw Birsen zien we rechts.
Mevrouw Birsen en Serpil treffen elkaar in de Daily Style aan de Bos & Lommerweg. De winkel waar je moet zijn wanneer je een feestje wilt vieren. Zij hebben alles en in elke gewenste kleur.
Serpil komt geregeld in de Nieuwe Boekhandel. De boekhandel was van Monique (staand rechts). Ze verkocht de boekhandel aan de buurtcooperatie, die bestaat uit 200 buurtbewoners. Maud komt geregeld in de boekwinkel.
Maud (links) traint meerdere keren per week samen met Sylvia by DopeCamp . DopeCamp gebruikt voor zijn trainingen het hele Wachterliedplantsoen.
Sylvia en Bonne wonen beiden in de Lanseloetstraat en zitten in de tuincommissie. Deze straat verzorgt zelf het openbare groen, wat betekent dat de bewoners geregeld bij elkaar komen om het onderhoud te doen. Van de gemeente ontvangen ze een bijdrage om in de kosten te kunnen voorzien.
Aan de rand van het Wachterliedplantsoen, tegen de Erasmusgracht aan, staat de Augustanahof. Voorheen had deze kerk ruim 340 zitplaatsen. Na een grootschalige verbouwing zijn de kerk, pastorie en kosterswoning omgebouwd tot 16 (sociale) huurwoningen. Het liturgisch centrum is bewaard gebleven als kapel waar kleinschalige vieringen worden gehouden. Hier ontmoet Bonne bewoner Nicolai.
Nicolai woont tijdelijk in het gastenverblijf van de woongemeenschap in de Augustanerhof. Jaap heeft er zijn vaste plek gevonden en woont in een prachtig appartement boven de voormalige entree
van de kerkzaal. Hij vindt het leuk dat er ook jonge mensen deel uitmaken van hun woongemeenschap, al is dat soms tijdelijk. Hij ontvangt Nicolai bij hem thuis.
Jaap (rechts) komt af en toe in het Wachterliedpaviljoen. Hij treft er Peter (midden) die hij ook kent van de gezamelijke maaltijden in de Augustanahof. Peter is betrokken bij de ochtenden voor buurtbewoners op vrijdag in het Wachterliedpaviljoen. Hij kent de buurt goed. Hij woont al zijn leven lang in dezelfde straat. Links zien we Howard, achter de bar staan Jeanette en Rosa.
Peter (links) kent veel mensen in de buurt en legt makkelijk contact. Zomers is hij vaak aan de Erasmusgracht te vinden. Roy (rechts) heeft daar zijn boot liggen, waarmee hij regelmatig door de stad vaart. Peter en Roy kennen elkaar al van jongs af aan, omdat ze in dezelfde straat woonden. De groenstrook fungeert als ontmoetingsplek. In het midden zien we Tonny. Tonny kijkt vanuit haar woning uit op de Erasmusgracht. Ze kent de buurt van binnen en buiten.
In snackbar Nefertiti haalt de buurt patat en andere snacks. Maar, je kunt er ook je huissleutel afgeven, zodat AirBnB-huurders je huis in kunnen als je er zelf niet bent. We zien eigenaresse Dalia haar boekhouding doen, terwijl haar dochter Cathy, Tonny (rechts) aankijkt die druk in gesprek is met Anita (midden) over de buurt. Eigenaresse Dalia Woont met haar gezin een straat verderop.
Anita (midden) zien we hier met haar zoon Julius (met kano) en een vriend Skipper die een duik neemt in de Admiralengracht. Deze steiger is bij een beetje mooi weer dé zwemplak voor jong én oud uit Bos & Lommer. Ook de 78-jarige Hans gaat daar te water, terwijl zijn vrouw Marreke toekijkt. Op de achtergrond zien we zowel de Augustanahof als het Wachterliedplantsoen aan de Erasmusgracht. 
Hans en Marreke hebben een prachtige woning op de beganegrond in het appartementencomplex aan de Admiralengracht die uitmondt in de Erasmusgracht. De enorme tuin rondom biedt tegelijk de mogelijkheid om een praatje te maken met de buren. We zien Hans in gesprek met zijn buren waaronder Agnes, die een appartement verder woont evenals Liesbeth op de fiets.
Agnes woont in het appartementencomplex dat uitkijkt op de blauwe velden van de ruim honderd jaar oude korfbalclub Blauw-wit. Rechts zien we Desiree die de laatste jaren iedere zondag langskwam om een eind te wandelen met de man van Agnes, Jan. Agnes en Desiree ken elkaar van het bewonerskoor Bos en Lommer. Jan was al lange tijd ziek en maakte gebruik van een rolstoel. Onlangs overleed hij.
Desiree woont in de Lorreinenstraat. Ze is actief betrokken bij de kinderboerderij en is met haar honden meerdere keren per dag in het Erasmuspark te vinden. Ze woont in dezelfde straat als de moeder van Marion. De 82-jarige moeder van Marion woont op één-hoog. Geregeld wisselen Desiree, Marion en haar moeder lectuur uit.
Marion woont op drie hoog in de Elckerlijcstraat en wordt ook wel hetpoezenvrouwtje van Bos & Lommer genoemd. Ze houdt alle poezen en katten in de gaten en is actief bij Stichting Amsterdamse Zwerkkatten. Geregeld vangt ze ook katten met speciale manden. Hier zien we haar met de kat Spike.
Kat Spike is een regelmatige bezoeker van Slagerij Witte Paleis. We zien medewerker Ahmed Spike voeren. De achterzijde van Slagerij Witte Paleis is een levendig stuk buurtt waar altijd reuring is.
Aan dezelfde straat als de achterzijde van Slagerij Witte Paleis, ligt de Tijl Uilenspiegelschool. Dit is de school waar Ahmet regelmatig zijn kinderen Samih en Hira  ophaalt.
Samih en Hira ontmoeten Marcel bij het bekijken van de foto’s in het Wachterliedpaviljoen.
Bij de ijsbeer in het Erasmuspark ontmoet Marcel, de baas van de twee herdershonden, Mascha. Zij is eigenaar van de twee kleinere hondjes.
Mascha heeft Nathalie op een indirecte manier leren kennen via Facebook. Mascha had een oproep gedaan via de Facebookgroep van Bos & Lommer. Ze zocht mensen die haar hondjes wilden uit laten wanneer zij aan het werk was. Op die manier kwam ze bij Nathalie en Arjan terecht. Toen ze binnen stapte, moesten zowel Mascha als Nathalie even schakelen. Het bleek dat ze meerdere dagen in de week in dezelfde bus naar hun werk in Haarlem reden.
De hondjes van Mascha zijn nog af en toe bij Nathalie en Arjan te vinden. Ze wonen op twee hoog aan de Admiraal de Ruyterweg en ontvangen deze avond Yinske. Yinske woont een straat verder. Nathalie en Yinske kennen elkaar van een koor waar ze beiden in zongen. Ze kwamen elkaar in de buurt weer tegen, toen Yinske hier twee jaar geleden om de hoek kwam wonen.
Yinske woont in deze bovenwoning en gebruikt de begane grond als werkruimte. Daar zat voorheen een aardappel- en groentezaak. Ze verhuurt haar werkruimte onder de naam ‘Roelantstraat 10’, als ze er zelf niet werkt. De kleine nis aan de linkerkant, stelt ze als expositieruimte ter beschikking aan kunstenaars. We zien haar samen met Mirjam. Ze zijn met elkaar in contact gebracht door Chantal, de gebiedsmakelaar van de gemeente Amsterdam.
Mirjam werkt als vrijwilliger in het weekend op de kinderboerderij bij het Wachterliedpaviljoen. Haar vader Dick is een van de grootste stille krachten rond het Wachterliedpaviljoen. Hij kijkt vanuit zijn woning op het Wachterliedpaviljoen.

En
Dick, die is bijna onzichtbaar. Altijd is hij wel bezig met iets of iemand rond het Wachterliedpaviljoen.