Buurtbanden Bos & Lommer

Blog, Buurtbanden, Geen categorie, Weblog Off 820

In 2020 werkte ik aan een nieuwe serie Buurtbanden. Dit keer in de wijk Bos & Lommer in Amsterdam. Dit deed ik n.a.v. een vraag van het Thuismakers Collectief. Dit collectief voert het ‘sociaal beheer’ over het Wachterliedpaviljoen, een buurthuis midden in de wijk. Met de serie hopen we meer inzicht te krijgen in de buurt. Ik maakte deze serie dan ook niet alleen maar in nauwe samenwerking met hen; Sander van der Ham en Eva van Vessem. Eva van Vessem is betrokken bij de aanvraag. Sander van der Ham is stadspsycholoog en schreef onder andere de boeken; de stad op ooghoogte in Nederland, Buurten en het boek De stoep. Hij is als Thuismaker betrokken bij dit project.

Ik ben blij met de samenwerking met het Thuismakers Collectief als ‘sociaal beheerder’ van een fysieke locatie in de buurt. Met het maken van eerdere series merkte ik hoeveel kennis en inzichten je op doet, maar na de tentoonstellingen ‘vertrok’ ik weer. Met deze samenwerking zal het Thuismakers Collectief deze kennis en inzichten verder voortzetten, wat ook de aanleiding was om mij te benaderen. Het maken van de serie wordt mede mogelijk gemaakte door het Amsterdam Fonds voor de kunst en de Gemeente Amsterdam.

Ondanks Corona afgelopen jaar is het gelukt een nieuwe serie Buurtbanden te realiseren! Vanaf 1 juli tot 31 augustus 2021 zijn de 27 foto’s te zien verspreidt over 10 verschillende locaties in Bos en Lommer.
Eerder schreef ik een serie blogs over Buurtbanden.