Buurtbanden Bos & Lommer

Blog, Buurtbanden, Geen categorie, Weblog Off 187

In 2020 ga ik werken aan een nieuwe serie Buurtbanden. Dit keer in de wijk Bos & Lommer in Amsterdam. Dit doe ik n.a.v. een vraag van het Thuismakers Collectief. Dit collectief voert het ‘sociaal beheer’ over het Wachterliedpaviljoen, een buurthuis midden in de wijk. Met de serie hopen we meer inzicht te krijgen in de buurt. Ik maak deze serie dan ook niet alleen maar in nauwe samenwerking met hen; Sander van der Ham en Eva van Vessem. Eva van Vessem is betrokken bij de aanvraag. Sander van der Ham is stadspsycholoog en schreef onder andere de boeken; de stad op ooghoogte in Nederland, Buurten en het boek De stoep. Hij is als Thuismaker betrokken bij dit project.

Ik zie ook uit naar de samenwerking met het Thuismakers Collectief als ‘sociaal beheerder’ van een fysieke locatie in de buurt. Met het maken van eerdere series merkte ik hoeveel kennis en inzichten je op doet, maar na de tentoonstellingen ‘vertrok’ ik weer. Met deze samenwerking zal het Thuismakers Collectief deze kennis en inzichten verder voortzetten, wat ook de aanleiding was om mij te benaderen. Enfin, eerst maar eens beginnen. Dat beginnen wordt mede mogelijk gemaakte door het Amsterdam Fonds voor de kunst en de Gemeente Amsterdam.